Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Кондуктометричні датчики рівня ОВЕН

Jun 1, 2018 15:06

Компанія ОВЕН серійно виготовляє сигналізатори рівня типу ДС і ДУ, які призначені для контролю рівнів електропровідних рідин.

 

ДС.ПВТ - кондуктометричний датчик рівня ДС.П - кондуктометричний датчик рівня
ДС.ПВТ ДС.П
ДСП.3 кондуктометричний датчик рівня ДУ.4 кондуктометричний датчик рівня Стержень с адаптером
ДСП.3 ДУ.4 Стрижень з адаптером

Рис.1. Кондуктометричні датчики рівня

 

Датчики рівня кондуктометричного типу (рис. 1) використовуються для захисту ємностей від переповнення, захисту насосів від «сухого» ходу, контролю одного або кількох рівнів електропровідних рідин (понад 0,2 См/м). До таких рідин відносяться розчини кислот і лугів, розчини солей, вода, харчові продукти тощо. Датчики не використовуються для роботи з клейкими і діелектричними рідинами.

Принцип дії датчиків ґрунтується на вимірюванні опору середовища. Електрод визначає поточний рівень рідини. У металевих резервуарах корпус – загальний електрод. Інші електроди – сигнальні, їх кількість відповідає числу контрольованих рівнів. У неметалевих резервуарах електродів повинно бути на одиницю більше числа контрольованих рівнів, оскільки один з них служить загальним електродом (рис. 2). Його довжина повинна бути максимальною за відношенням до інших електродів, а робоча частина перебувати в постійному контакті з рідиною.

 

Переваги кондуктометричних датчиків ОВЕН:

  • компактність;
  • зручне кріплення різьбовим з'єднанням (ДС);
  • усунення сплітання електродів (ДС.П.3, ДУ);
  • герметичність клемного з'єднання (ДС);
  • підмикання дротів гвинтовим з'єднанням;
  • вигідне співвідношення ціна/ якість.

 

В асортименті ОВЕН – одно- і багатоелектродні кондуктометричні датчики.

 

Використання кондуктометричних одноелектродних датчиків рівня Використання кондуктометричних багатоелектродних датчиків рівня

Рис.2. Використання кондуктометричних датчиків рівня

 

Одноелектродні датчики рівня

Одноелектродні кондуктометричні датчики рівня ОВЕН ДС (табл. 1) використовуються в резервуарах відкритого і закритого типу при температурі середовища не вище 240 ⁰С. Універсальний датчик ДС.ПВТ призначений для роботи з надлишковим тиском до 2,5 МПа, наприклад, у котлоавтоматиці.

ДС.ПВТ має три типи приєднувальної різьби: М18×1,5; М20×1,5; G1/2. Електроди датчиків ДС виконані з нержавіючої сталі 12Х18Н10Т та мають довжину: 0,5; 1,0; 1,95; 2,5; 3,0; 3,5; 4,0 метри. Стрижень 1,95 м з адаптером має різьбу з двох сторін, що дозволяє нарощувати довжину електрода до 10 метрів. Розбірна конструкція датчика забезпечує зручність транспортування.

 

Багатоелектродні датчики рівня

Багатоелектродні датчики рівня серії ОВЕН ДУ (табл. 2) призначені для сигналізації рівнів рідини, неагресивної до матеріалу датчика, в резервуарах відкритого типу.

Трьох-, чотирьох - і п'ятиелектродні датчики (ДУ.3, ДУ.4, ДУ.5) з довжиною стрижнів 0,5; 1,0; 1,95; 2,5; 3,0; 3,5 і 4,0 метри контролюють до п'яти рівнів у металевих резервуарах, до чотирьох рівнів у резервуарах з діелектричних матеріалів.

Трьохелектродний датчик ДС.П.3 призначений для сигналізації двох або трьох рівнів рідини. Датчик встановлюється в резервуарах відкритого і закритого типу та комплектується стрижнями, як і однорівневі. ДС.П.3 кріпиться за допомогою різьбового з'єднання. ДС.П.3 застосовується в резервуарах для зберігання води, водонапірних станціях, очисних і поливальних спорудах, басейнах.

 

Таблиця 1. Модифікації та основні параметри одноелектродних датчиків

Модифікація

ДС.ПВТ

ДС.2

ДС.П

Робочий надмірний тиск, не більше, МПа

2,5

0,25

0,1

Температура середовища, не більше, °С

240

1000

 

Таблиця 2. Модифікації та основні параметри багатоелектродних датчиків

Модифікація

ДС.П.3

ДУ.3

ДУ.4

ДУ.5

Кількість електродів

3

3

4

5

Робочий надлишковий тиск, МПа, не більше

2

-

Температура середовища, не більше, °С

100

85

Кондуктометричні датчики рівня ОВЕН характеризуються простотою монтажу, надійністю вимірювань, механічною міцністю, а також доступною ціною, і встановлюються в технологічних ємностях та товарних резервуарах будь-якої форми і розміру. Широкий асортимент продукції ОВЕН дозволяє вибрати кондуктометричний датчик рівня під будь-яке завдання.

 

 

Зворотній зв'язок