Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Захист підлоги льодових арен і морозильних камер від промерзання

Sep 20, 2019 14:01

Компанія ОВЕН пропонує рішення, що забезпечує захист від промерзання ґрунту під охолоджувальними об'єктами (морозильні камери, катки зі штучним льодом тощо). Для того щоб уникнути руйнування основи і фундаменту об'єкта, що експлуатується при низьких температурах, температура основи повинна підтримуватися на рівні не нижче + 3 °С.

 

Для таких об'єктів як морозильні камери або катки зі штучним льодом важливо захистити фундамент від руйнування. Найчастіше об'єкти штучного охолодження працюють цілодобово при зовнішніх температурах повітря до мінус 20-30 °С, що приводить до охолодження тримальних конструкцій та їх замерзання. Незважаючи на наявність теплоізоляції, охолоджується і вологий ґрунт. Замерзаючи, він завдає непоправної шкоди зведеним спорудам, руйнуючи фундамент і стіни.

 

Рішення призначене для уникнення промерзання ґрунту під об'єктами зі штучним охолодженням. Для захисту від руйнування основи і фундаменту застосовується кабельна система обігрівання підлоги згідно з рекомендаціями СНиП 2.11.02-87 «Холодильники». Компанія ОВЕН пропонує вирішити проблему ще на етапі проектування, використовуючи  автоматизовану систему кабельного обігріву (див. рис. 1).

 Умовна схема кабельної системи обігріву

Рис. 1. Умовна схема кабельної системи обігріву

 

Опис автоматизованого процесу

До двоканальних терморегуляторів ОВЕН ТРМ202 підмикається нагрівальний кабель і датчики температури ОВЕН ДТС034, які розміщуються нижче термоізоляції підлоги. Точне підтримання температури на рівні +3°С дає змогу уникнути промерзання ґрунту під охолоджувальними об'єктами. На випадок непередбачених обставин (помилка датчика, поломка пристрою або інших аваріях) система має дублюючий контур.

Для аварійної світлової або звукової сигналізації зарезервовано додатковий дискретний вихід  для кожного контура. Підмикання ОВЕН ТРМ202 до хмарного сервісу OwenCloud за допомогою мережевого шлюзу дає змогу отримувати настроювані повідомлення.

Блок мережевого фільтра БСФ захищає пристрої від високочастотних завад при роботі компресорних агрегатів, насосів тощо.

Для безаварійної експлуатації при будь-якій температурі всередині шафи встановлені пристрої кліматичного контролю: термостат МТК-СТ2, нагрівач МТК-ЕН і вентилятор з впускною і випускною решітками KIPVENT.

 

Можливості рішення:

  • Захист підлоги від промерзання. Основа об'єктів охолодження захищена від промерзання і спучування ґрунту. Температура основи підтримується на рівні не нижче +3°С.
  • Подвійне резервування. Система автоматично переключиться на резервний контур обігріву, якщо вийде з ладу основний контур.
  • Захист від завад. Рішення забезпечує захист від мережевих завад при роботі потужних компресорних агрегатів.
  • Контроль та оповіщення. Дистанційне керування системою через хмарний сервіс OwenCloud. У разі виникнення аварії система надсилає повідомлення на смартфон або в браузер ПК.
  • Експлуатація при будь-якій температурі. Нагрівач і вентилятор гарантують безперебійну роботу шафи керування на вулиці.

 

Сергій Волошин,
Менеджер галузевого напрямку ОВЕН
"Системи кабельного електрообігріву"
Тел.: +38 (057) 720-91-19, вн. 6376

 

 

 

 

 

Зворотній зв'язок