Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Термометри опору ДТС

Jun 17, 2020 10:03

Чи існує однозначна відповідь на запитання: який датчик вибрати?

Пропонуємо розглянути і розібратися, де і при яких температурах краще використовувати термометри опору.

 

Номінальна статична характеристика (НСХ)

 

 

Принцип дії термоперетворювачів опору ґрунтується на зміненні опору залежно від температури. Ця залежність називається Номінальна статична характеристика (НСХ).

 

Компанія АКУТЕК виготовляє термометри опору, у яких в якості резистивного матеріалу виступає мідь (50М, 100М) або платина (Рt100, Pt500, Rt1000, 50П, 100П) згідно ДСТУ 2858:2015.

 

Чутливі елементи (ЧЕ)Конструктивно чутливі елементи (ЧЕ) бувають плівкові та дротяні.

 

Суть роботи плівкового ЧЕ полягає в нанесенні тонкого шару платини на керамічну підкладку. Такі ЧЕ поширені серед зарубіжних фірм, що обумовлено низькою вартістю і практичністю, оскільки мають малий розмір і масу.

 

Дротяний ЧЕ представлено у вигляді котушки з тонкого мідного або платинового дроту на каркасі з ізоляційного матеріалу, що укладена в захисну гільзу.

 

Вихідний сигнал впливає на завадостійкість і вартість.

Вихідний сигнал впливає на завадостійкість і вартість.

Термоперетворювачі опору від АКУТЕК представлені лінійками «сенсор» з вихідним сигналом «опір» (Ом) і «нормувальний перетворювач» з вихідним сигналом "струм" (мА).

Датчики з виходом «сенсор» у свою чергу поділяються на:

  • Термоопори з кабельним виводом ДТСхх4.
  • Термоопори з комутаційною головкою ДТСхх5.
  • Спеціалізовані:
    • Комплекти термоперетворювачів опору КДТС.

Конструктивно термоопори компанії АКУТЕК представлені великою кількістю моделей: виконання без кріплення, поверхневі, виконання з наріззю, підпружинені штуцером і байонетом тощо.

Сфери застосування термометрів опору найрізноманітніші  – харчова промисловість, ЖКГ, енергетика, первинна переробка овочів, зберігання зерна, авіаційна промисловість тощо.

 

 

 

Зворотній зв'язок