Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Робота з архівними даними МСД-200

Nov 3, 2021 12:38

Модуль збирання даних ОВЕН МСД-200 отримує і обробляє інформацію, що надходить на власні чотири аналогових входи пристрою, а також від пристроїв, що підключені через інтерфейс RS-485. У пристрої реалізовано підтримку обміну даними за протоколами Modbus (RTU, ASCII) і ОВЕН.

ОВЕН МСД-200

 

Через інтерфейс RS-485 пристрій працює в одному з чотирьох режимів:

 

  • MASTER – коли МСД-200 є провідним пристроєм в мережі та з певним періодом опитує підключені пристрої.
  • SPY – коли пристрій прослуховує лінію RS і архівує дані, які прилади надсилають в мережу у відповідь на запити від майстра мережі.
  • SLAVE – коли пристрій з певною періодичністю архівує дані, які надходять від майстра мережі.
  • SLAVE EXT – аналогічний режиму SLAVE, але дані записуються в архів миттєво, якщо період їх надходження менший, ніж задане значення «періоду архівації». Це дає змогу запобігти втраті даних.

 

У режимах MASTER, SLAVE і SLAVE EXT МСД-200 працює за протоколами ОВЕН і Modbus (RTU і ASCII), а в режимі SPY – лише за протоколом ОВЕН.

 

Усі пакети даних, що надходять, МСД-200 записує на SD-карту пам'яті. Інформація зберігається у файлах формату * csd, які містять час отримання даних і значення контрольованих величин для кожного з опитаних каналів. Кожні 24 години пристрій створює новий файл з ім'ям, що відповідає повній даті його створення – день, місяць і рік.

 

Для перегляду архівних даних їх завантажують через конфігуратор МСД-200, або виймають з пристрою карту пам'яті для підключення її до ПК. Виймаючи SD-карту слід звернути увагу на те, щоб світлодіод «SD» на передній панелі пристрою постійно світиться зеленим кольором – це означає, що всі дані перенесені на карту пам'яті й в цей час запис на неї не ведеться. Цей запобіжний захід дозволить уникнути втрати інформації, а також виникнення помилок у файлах архіву.

 

Після вилучення карти пам'яті МСД-200 деякий час записує архів у внутрішню Flash-пам'ять, цього тимчасового інтервалу зазвичай достатньо для заміни карти пам'яті на нову.

 

Файли формату * csd можна переглядати на ПК двома способами:

 

  1. За допомогою стандартного застосунку для ОС Windows – Microsoft Excel.

     

    У такому випадку обробку даних і побудову графіків доведеться здійснювати самостійно. У разі використання неліцензійного програмного забезпечення і при великому обсязі інформації у файлі застосування цього методу може викликати зависання MS Excel, внаслідок чого відбудеться втрата всієї аналітики.

 

Файли формату * csd можна переглядати на ПК за допомогою Microsoft Excel

 

  1. За допомогою Програми побудови графіків МСД-200.

     

    Після додавання збереженого файлу в програму графіки будуються автоматично за даними, що містяться в ньому. Користувач має можливість налаштувати відображення даних — для того, щоб додати або приховати графік для певного каналу, потрібно встановити або прибрати прапорець біля імені цього каналу. У нижній частині екрану відображаються екстремуми графіків і можна встановити граничні значення, які також будуть відображатися на графіках. Інформація може відображатися в графічному або табличному вигляді. Також програма дозволяє створювати звіти.

 

Файли формату * csd можна переглядати на ПК за допомогою Програми побудови графіків МСД-200

 

 

Ознайомитися з Програмою побудови графіків МСД-200

 

 

 

Зворотній зв'язок