Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

ОВЕН БП. Надійні блоки живлення від вітчизняного виробника

Mar 26, 2018 12:28

Розробка та виробництво джерел живлення є одним з основних напрямів діяльності компанії ОВЕН. В асортименті продукції одно - та багатоканальні блоки живлення з номінальними значеннями вихідної потужності від 2 до 120 Вт та широким спектром значень вихідної напруги: від 5 до 60 В постійного струму. Ця стаття присвячена огляду функціональних можливостей джерел живлення ОВЕН.

 

Серії та галузі застосування блоків живлення ОВЕН

Джерела живлення ОВЕН здійснюють перетворення змінної або постійної напруги мережі в стабілізовану напругу постійного струму.

 

Блоки живлення ОВЕН БП

Асортимент блоків живлення ОВЕН залежно від сфери застосування можна розділити на наступні лінійки:

Широкий вибір різних модифікацій блоків живлення ОВЕН БП як за номінальною потужністю, так і за вихідною напругою, дозволяє підібрати відповідне джерело для будь-якого застосування.

 

Застосування блоків живлення ОВЕН

Назва галузі

Діапазон напруги, В

Промислова автоматика (живлення пристроїв, датчиків та виконавчих механізмів)

від 12 до 36

Транспорт

від 5 до 36

Охоронні та пожежні системи, відеоспостереження, системи контролю та доступу, домофонні системи

від 9 до 24

Торгове обладнання, автомати і термінали самообслуговування

від 5 до 48

Світлодіодне освітлення, зовнішня реклама, лайтбокси

від 12 до 36

Локальні мережі та інтернет

від 12 до 24

Телекомунікації та зв'язок

від 48 до 60

 

Переваги джерел живлення ОВЕН БП

  • Широкий вибір модифікацій для конкретних застосувань.
  • Стабільне запускання і робота в широкому діапазоні вхідної напруги (від 85 до 265 В змінного струму та від 110 до 380 В постійного струму) без погіршення навантажувальної здатності та відхилень вихідної напруги від номінального значення.
  • Низький рівень пульсацій вихідної напруги.
  • Високий ступінь стабільності вихідної напруги під час східчастих і стрибкоподібних змінень вхідної напруги та впливі завад.
  • Збереження потужності у всьому діапазоні робочих температур без погіршення характеристик.
  • Стабілізація вихідного струму, що дозволяє здійснювати запускання блоку з навантаженням ємнісного характеру – панелі оператора, модеми тощо (для БП60 і БПх-З в корпусах з силуміновою основою).
  • Гальванічна ізоляція вхідних і вихідних кіл, завдяки чому гарантується відсутність напруги на виході, яка є небезпечною для життя та здоров'я людини.
  • Високі значення ККД (не менше 85 %), що забезпечує низький струм споживання.
  • Зручність монтажу на DIN-рейку або монтажну панель.
  • Гарантія 2 роки.

Крім того, в усіх блоках живлення ОВЕН (за винятком малопотужних), реалізовано різні види захисту, які забезпечують збереження самого блоку та обладнання, що підмикається до нього.

 

Основні параметри ОВЕН БП

Діапазон напруги живлення. Усі джерела живлення ОВЕН БП розраховано на роботу в розширеному діапазоні вхідної напруги: від 85 до 264 В змінного струму промислової частоти або від 110 до 370 В постійного струму. Таким чином, блоки живлення ОВЕН можна вмикати в мережі з номінальною діючою напругою 120 і 230 В змінного струму.

 

Номінальний вихідний струм. Величиною номінального вихідного струму джерела живлення визначається його навантажувальна здатність – чим більше значення цього параметра, тим більше пристроїв-споживачів можна підімкнути до джерела.

 

ККД. Коефіцієнт корисної дії є відношенням активної потужності, що віддається перетворювачем у навантаження, до величини активної потужності, що надходить на його вхід. Значення ККД визначає тепловиділення і енергоефективність перетворювача – чим вищий ККД, тим менші втрати енергії. Для всіх блоків живлення ОВЕН типове значення ККД становить не менше 85 %.

 

Робочий діапазон температур. В асортименті блоків живлення ОВЕН є як джерела загальнопромислового призначення, так і пристрої, які призначені для експлуатування в умовах підвищених або знижених температур навколишнього середовища. Експлуатування блоків живлення загальнопромислового призначення допускається в діапазоні температур від мінус 20 до плюс 50 °С. Джерела лінійки ОВЕН БПх-С, що випускаються в корпусах з силуміновою основою, допускають експлуатацію при температурі від мінус 40 до плюс 70 °С.

 

Функціональні можливості ОВЕН БП

Усі блоки живлення ОВЕН з номінальною потужністю від 15 Вт мають ряд функціональних особливостей, що спрямовані на забезпечення стабільної та безаварійної роботи не тільки джерел, але й обладнання, що підімкнено до нього.

Блоки живлення ОВЕН середньої та великої потужності повністю відповідають вимогам за електромагнітною сумісністю з живильною мережею для пристроїв цього класу, оснащені захистом від імпульсних завад та скачків напруги на вході, перевищення, перепадів та пропадання вхідної напруги, перегрівання та перевантаження за струмом та коротких замикань на виході.

Обмеження пускового струму, що реалізовано в ОВЕН БП з вихідною потужністю 30, 60 і 120 Вт, дозволяє зменшити імпульсний струм під час увімкнення до безпечного рівня і, як наслідок, здійснювати гарантоване запускання блоку з високоємнісним навантаженням.

Захист від короткого замикання на виході та перевантаження за струмом забезпечує спеціальний алгоритм роботи блоку живлення, який вмикається, коли струм навантаження досягає порогового значення. У блоках живлення ОВЕН реалізовано два типи алгоритмів:

  • «відсічення» – для БП15 і БП30 (за винятком модифікацій з вихідною напругою 12 і 24 В). У цьому режимі блок видає вихідну напругу у вигляді коротких імпульсів, поки не буде усунено аварійну ситуацію;
  • «обмеження вихідного струму», коли струм навантаження обмежується на рівні 1,1...1,2 від номінального значення.

Вихідну напругу блоків живлення ОВЕН можна регулювати в межах ±8% від номінального значення. Ця функція корисна у разі необхідності підмикання до джерела обладнання з нестандартною напругою живлення, а також при компенсації падіння напруги на провідниках, коли обладнання, що підмикається, знаходиться на значній відстані від джерела.

 

ОВЕН БП – це надійно

Високі показники надійності та стабільності джерел живлення ОВЕН зумовлюються роботою системи контролю якості виробництва. На заводі-виробнику всі блоки живлення перевіряють та тестують на стенді форсованих випробувань, де імітуються максимально жорсткі умови. Це гарантує безвідмовну роботу блоків живлення протягом тривалого терміну навіть на граничних режимах. Кожен блок живлення після завершення тестування отримує власний протокол індивідуальних стендових випробувань, який вкладається в коробку разом з пристроєм та відправляється на склад.

 

ОВЕН БП – це вигідно

Компанія ОВЕН – це вітчизняний виробник пристроїв для промислової автоматизації з багаторічною історією. Весь асортимент продукції виготовляється на власному заводі. Застосування інноваційних технологій та надійної елементної бази дозволяють створювати пристрої, що відповідають світовим стандартам якості. При цьому компанію відрізняє демократична цінова політика відносно своєї продукції.

 

 

Зворотній зв'язок