Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Комплекти термометрів опору для систем обліку тепла ОВЕН КДТС

Sep 7, 2021 7:48

Опалювальний сезон вже не за горами, середньодобові значення температури на вулиці починають зменшуватись, а суми в квитанціях за опалення – почнуть зростати. З кожним роком тема тарифів на опалення стає для населення все гостріше і гостріше. Як же зменшити витрати на опалення? Одним із шляхів вирішення є впровадження загальнобудинкових систем обліку теплової енергії.

 

Що дає система обліку тепла?

По-перше, це суттєва економія.

Вже доведено на практиці, що мешканці будинків, в яких встановлені системи обліку тепла, платять за опалення менше, ніж мешканці аналогічних будинків, де не встановлені теплолічильники.

По-друге, це прозорість нарахувань.

Установлення теплолічильників сприяє чесному і справедливому розподілу оплати за тепло – мешканці таких будинків платять лише за теплову енергію, що безпосередньо надійшла для обігріву їх будинку. У той час як інші проти своєї волі повинні оплачувати і так званий обігрів вулиць, що виникає в результаті різних аварій на теплотрасах.

 

Як працює система обліку тепла?

В основі принципу роботи вузла обліку теплової енергії – вимірювання різниці температур теплоносія в прямому і зворотному трубопроводах. По прямому трубопроводу здійснюється постачання теплоносія на об'єкт. Зворотний трубопровід забезпечує відведення «відпрацьованого» теплоносія від об'єкта.

Лічильник виконує обчислення теплової енергії, спожитої об'єктом, на підставі даних про різницю температур теплоносія в прямому і зворотному трубопроводах, тиску і швидкості руху потоку середовища через вузол обліку. Схематично принцип роботи найпростішого теплового лічильника зображено на рис.1.

Принцип роботи найпростішого теплолічильника

Рис.1. Принцип роботи найпростішого теплолічильника

 

Таким чином, від точності вимірювання різниці температур в зворотному і прямому трубопроводах залежить, скільки заплатить споживач – чим точніший цей вимір, тим менше доведеться платити за теплову енергію.

 

ОВЕН КДТС – незамінний інструмент економії

Компанія ОВЕН виготовляє парні комплектні датчики температури ОВЕН КДТС. Пари датчиків підбираються з максимально ідентичними вимірювальними характеристиками, за рахунок чого забезпечується максимальна точність вимірювань різниці температур робочого середовища. Це основна перевага різницевих комплектів термометрів КДТС (розбіжність становить не більше 0,1 °С). Усі датчики ОВЕН КДТС виготовлені відповідно до вимог ДСТУ EN 1434-1 і ДСТУ EN 1434-2, мають сертифікати перевірки типу, проходять первинну повірку на заводі-виробнику при виробництві, а також після ремонту.

 

Переваги комплектів ОВЕН КДТС

  • Максимально близькі вимірювальні характеристики (розбіжність становить не більше 0,1 °С).
  • Висока якість. ОВЕН КДТС повністю відповідають ДСТУ EN 1434-1 і ДСТУ EN 1434-2 в частині вимог, що висуваються до датчиків температури.
  • Міжповірочний інтервал становить 4 роки.
  • Мають сертифікат перевірки типу, зареєстрований у реєстрі органу з оцінки відповідності за № UA.TR.113-0110-17.
  • Конструктивно передбачений отвір під пломбування.

 

КДТС проходять первинну повірку при виробництві та після ремонту. В процесі експлуатації комплекти КДТС повинні проходити періодичну повірку. Інтервал між повірками становить 4 роки.

Повірку слід проводити за методикою АРАВ.405210.003-2017 МП.

 

Варіанти виконання ОВЕН КДТС

ОВЕН КДТС випускаються в різних варіантах виконання, що дозволяє використовувати їх для контролю широкого спектру теплоносіїв. Робочим середовищем для ОВЕН КДТС є рідкі середовища, хімічно нейтральні відносно матеріалу датчика.

Представлені виконання з кабельним виводом (ОВЕН КДТСхх4) і з комутаційною головкою (ОВЕН КДТСХХ5). З більш докладним описом і технічними характеристиками ОВЕН КДТС можна ознайомитися на сайті.

 

ОВЕН КДТС
ХХ4 з кабельним виводом ХХ5 з комутаційною головкою
КДТС034 КДТС404 КДТС414 КДТС105 КДТС035 КДТС075 КДТС175
КДТС034 КДТС404 КДТС414 КДТС105 КДТС035 КДТС075 КДТС075

 

Галузі застосування ОВЕН КДТС

Комплектні термометри опору ОВЕН КДТС – незамінна складова систем обліку тепла від вітчизняного виробника, що відрізняється високою якістю і точністю вимірювань.

ОВЕН КДТС застосовуються в житлово-комунальному господарстві, де входять до складу вузлів обліку теплової енергії в житлових і промислових будівлях. Крім того, КДТС можуть застосовуватися в металургії, харчовій, хімічній, нафтопереробній та інших галузях промисловості, де необхідний облік і контроль теплової енергії.

Комплекти термоперетворювачів ОВЕН КДТС добре себе зарекомендували в роботі з теплолічильниками найбільшого українського виробника ЕРГОМЕРА.

Відгук

 

 

 

Зворотній зв'язок