Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Інформаційна програмована панель ОВЕН ИПП120

Feb 15, 2019 12:26

Компанія ОВЕН почала випуск інформаційної програмованої панелі ОВЕН ИПП120 для використання у важких умовах експлуатації спільно з контролерами або модулями вводу/виводу, що підімкнені по мережі RS-485.

 

ОВЕН ИПП120 – компактний пристрій з керівною логікою, який можна використовувати як панель оператора з можливістю керування обладнанням та іншими складними технологічними процесами. Якщо ОВЕН ИПП120 використовується як панель оператора, то за допомогою неї можливо здійснювати виведення та редагування текстових і цифрових параметрів системи. Інформація відображається на РКІ: 2×16 символів.

 

Особливості ОВЕН ИПП120

Інформаційна програмована панель ОВЕН ИПП120

Кріплення в отвір 22,5 мм

Пристрій з легкістю встановлюється в посадкове місце світлосигнальної лампи. Прибираємо одну лампу з дверей або панелі – одержуємо пульт керування без свердління і вирізання.

Робота в мережі за протоколом Modbus RTU / ASCII в режимі Master / Slave

Стандартний інтерфейс і відкритий протокол дають змогу легко та швидко інтегрувати панель з різним обладнанням.

Конфігурування в середовищі OWEN Logic

Всі, хто вже знайомий з середовищем програмування OWEN Logic, з легкістю зможуть почати роботу з панеллю. Для тих, хто тільки починає своє знайомство, є велика кількість прикладів і відеоуроків.

Програмування внутрішньої керівної логіки

Незважаючи на те, що цей пристрій позиціонується як панель, внутрішні ресурси дозволяють повною мірою використовувати його для побудови різних алгоритмів, тобто ИПП120 – це по суті програмоване реле без входів/виходів. Однак розширення функціоналу і під'єднання зовнішніх пристроїв можливо за допомогою модулів вводу / виводу за мережею RS-485.

Не потребує живлення під час програмування через USB

Для завантаження і первинного налагодження алгоритму досить кабелю microUSB, який підімкнено до ноутбука або ПК.

Живлення = 9 ... 32 В

Годинник реального часу

Наявність годинника реального часу дає можливість побудови логіки, що залежить від днів тижня або часу доби.

РК екран 2×16 символів, 6 механічних кнопок

Виведення інформації не обмежується одним екраном. Використовуючи середовище програмування, можна запрограмувати велику кількість екранів з різноманітною інформацією як на читання, так і з можливістю редагування, а за допомогою кнопок здійснювати різні варіанти переходів по екранах.

Живлення = 9…32 В

Розширений діапазон живлення дає змогу використовувати панель як в стаціонарних, так і в мобільних установках з живленням від бортової мережі.

 

Приклади використання ОВЕН ИПП120

До моменту виходу на ринок ИПП120 при вирішенні завдань, в яких потрібно виведення та редагування даних за допомогою екрану, як правило, використовувалися різні модифікації ПР200. Часто потрібно мати доступ до екрану пристрою, який встановлено в шафі разом з іншим обладнанням, і не завжди є можливість оперативно отримати доступ до екрану для перегляду інформації або її змінення. Зараз необхідний функціонал можна запрограмувати в панелі та отримати доступ до змінних за протоколом Modbus, розмістивши панель на дверях шафи.

У застосуваннях, де сигнали з датчиків і виконавчих механізмів рознесені на великі відстані по об'єкту, не завжди зручно прокладати довгі кабелі від пристрою до виконавчих механізмів, в таких випадках можна пов'язати керівну логіку з виконавчими механізмами через модулі розширення за інтерфейсом RS-485. У такому разі, по-перше, можна згрупувати потрібні модулі поруч з датчиками та виконавчими механізмами, а до ИПП120 прокласти тільки канал зв'язку, по-друге, завдяки великому вибору модифікацій підібрати модулі як за типом сигналу, так і за кількістю необхідних каналів вводу/виводу.

У першому випадку знижуються витрати на кабельно-провідникову продукцію, збільшується завадостійкість і точність через зменшення довжини вимірювальних і керівних сполук. У другому випадку знімається обмеження на кількість і тип використовуваних каналів, як це іноді відбувається у пристроях без можливості розширення точок вводу-виводу.

Приклад того, як може виглядати інформація на чотирихрозрядних семисегментних цифрових індикаторах та як на ИПП120

Для більшості модулів вводу-виводу ОВЕН створено шаблони та приклади проектів для середовища OWEN Logic, що знижує поріг входження і зменшує час на створення проекту.

Ще як приклад використання ИПП120 можна розглянути підмикання до різних вимірювачів, регуляторів з чотирирозрядними семисегментними цифровими індикаторами, на таких індикаторах не завжди можна вивести зрозумілу для всіх інформацію про величину, яку вимірюють або редагують.

У такому випадку на допомогу прийде ИПП120, за допомогою неї можна зчитувати і записувати потрібну інформацію за інтерфейсом RS-485, виводячи потрібні параметри на екран. Шаблони для цієї групи пристроїв також найближчим часом будуть доступні для завантаження.

 

 

Нова версія OWEN Logic

Нова версія OWEN Logic 1.13

І на закінчення − про нову версію програмного забезпечення OWEN Logic 1.13, завдяки якому робота з ИПП120 та іншими пристроями, що підтримуються, повинна спроститися.

Крім оновленого інтерфейсу і додавання нової лінійки пристроїв, у новій версії з'явилася можливість змінювати цільову платформу для всієї групи пристроїв, незалежно від кількості входів/виходів. Тепер при заміні в проекті пристрою на модифікацію з великою кількістю каналів наявні зв'язки залишаються, а нові канали додаються, і залишається тільки підімкнути їх до потрібних сигналів. У разі переходу з модифікації з великою кількістю каналів на меншу, зв'язки з відсутніми каналами розриваються, і проект доступний для завантаження у пристрій. Ця опція повинна спростити адаптацію наявних проектів для різних модифікацій пристроїв.

Також змінено інтерфейс взаємодії при редагуванні макросів, які встановлено в проект: раніше макроси доводилося замінювати «вручну» і відновлювати зв'язки. Тепер такі екземпляри макросів можна замінити командою «Оновити», OWEN Logic буде зберігати зв'язки з входами/виходами макросу, які не змінювалися. Якщо ж входи/виходи макросу змінювалися, при оновленні зв'язки будуть розірвані, і їх потрібно відновити вручну.

Додано нові можливості роботи з бібліотекою компонентів: тепер в бібліотеку можна додати компоненти, які зберігаються на диску у вигляді файлів. Також компоненти з бібліотеки можна зберігати на диск у вигляді файлів.

Таким чином, ОВЕН ИПП120 можна інтегрувати у системи автоматизації для обміну інформацією з вже встановленим обладнанням, так і будувати нові системи з різним компонуванням – тобто використовувати ИПП120 як самостійну панель або як програмований пристрій з модулями вводу/виводу.

 

 

 

Зворотній зв'язок