Тел: +38 (057) 720-91-19 Email: sales@aqteck.com.ua; support@aqteck.com.ua Viber (тільки текстові повідомлення) 61153, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 3А 0-800-21-01-96
0-800-21-01-96 ТЕХПІДТРИМКА
( безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України )

Багатоканальні блоки живлення ОВЕН

Mar 15, 2018 16:03

Компанія ОВЕН – розробник і виробник контрольно-вимірювальних пристроїв та засобів промислової автоматизації – випускає широкий спектр одноканальних та багатоканальних блоків живлення для датчиків та пристроїв промислової автоматики.

 

Слід зазначити, що виробників багатоканальних блоків живлення не багато. Однак багатоканальні блоки живлення мають кілька переваг у порівнянні з одноканальними. Головне – це підвищення надійності системи керування. У разі підмикання до одноканального блоку живлення кількох датчиків, один із них може вийти із ладу, внаслідок чого обривання відбувається по всій лінії. Використовуючи багатоканальний блок живлення, якщо в одній із ліній подачі живлення виникнуть перебої, то на роботу інших це не вплине, відбудеться вимкнення лише однієї частини системи.

Багатоканальні блоки живлення ОВЕН

Компанія ОВЕН виготовляє два типи багатоканальних блоків живлення: 2-канальні БП07 та 2- або 4-канальні БП14. Багатоканальний блок живлення ОВЕН перетворює вхідний змінний струм у постійний: 36 В або 24 В. Багатоканальні блоки живлення ОВЕН на 2 та 4 ізольованих канали вихідних сигналів використовуються для живлення датчиків з уніфікованим вихідним струмовим сигналом стабілізованою напругою 24 В. Напруга36 В використовується для підмикання датчиків через бар’єр іскрозахисту (наприклад, ОВЕН ИСКРА) або при довгих лініях зв’язку. Додатково багатоканальний блок живлення захищає обладнання, що підмикається (датчики з уніфікованим вхідним струмовим сигналом) від перепадів напруги, перевантаження та перегрівання.

 

Основні функції

Блоки живлення БП07 та БП14 є імпульсними за принципом дії та виконані за схемою однотактного зворотноходового перетворювача напруги, мають фільтр радіозавад на вході, гальванічну розв’язку вихідних каналів між собою. Вихідна напруга стабілізується за допомогою від’ємного зворотного зв’язку.

 

Основні функції багатоканальних блоків живлення ОВЕН:

  • перетворення змінної (постійної) напруги у постійну стабілізовану;
  • 2 або 4 гальванічно ізольованих канали живлення;
  • захист від перевантаження, короткого замикання та перегрівання;
  • захист від перенапруження та імпульсних завад на вході;
  • індикація про наявність напруги на виході кожного каналу.

 

Технічні характеристики

  • Вхідна напруга: 90…264 В змінного струму або 110…370 В постійного струму.
  • Нестабільність вихідної напруги під час змінення напруги живлення або змінення струму навантаження від 0,1 Imax до Imax ± 0,2 %.
  • Конструктивне виконання блоків живлення ОВЕН – це пристрої, що виконані в корпусах типу Д3 та Д4 для монтажу на DIN-рейку.

 

Номінальна напруга та потужність багатоканальних блоків живлення ОВЕН

Модифікація

Вихідна напруга, В

Вихідна потужність, Вт

Число вихідних каналів

БП07

24, 36

7

2

БП14

24, 36

14

2, 4

 

Особливості та переваги

  • Захищають від коротких замикань та перевантаження
  • Вхідні та вихідні кола гальванічно розділені, що забезпечує відсутність небезпечної напруги на виході.
  • Високий ККД (не менше 85 %) забезпечує низький струм споживання та слабке нагрівання.
  • Температурна стійкість: зберігають визначену потужність у всьому діапазоні робочих температур.
  • При перепадах вхідної напруги зберігається висока стабільність вихідної напруги.
  • Низький рівень пульсацій вхідної напруги (<0,5 %) дає змогу працювати з навантаженнями, що чутливі до напруги.
  • Легкий та швидкий монтаж на DIN-рейку або монтажну панель.
  • Форма та матеріал корпусу дають змогу використовувати блоки в шафах автоматики різноманітної конструкції.

 

Застосування блоків живлення ОВЕН

Джерела живлення є важливими пристроями, без яких неможливе створення систем керування технологічними процесами. Вони здійснюють надійне та стабільне живлення датчиків, які повсюдно використовуються у хімічній та нафтохімічній галузях, харчовій та целюлозно-паперовій промисловості, житлово-комунальному господарстві та інших сферах.

Застосування блоків живлення ОВЕН

Блоки живлення ОВЕН можуть застосовуватися у системах автоматичного контролю керування та регулювання технологічних процесів різних виробництв. Вони підбираються під необхідне застосування за напругою живлення, струмом або потужністю навантаження. Також враховуються умови експлуатування, функціональні можливості та захист, який можуть забезпечити блоки живлення.

 

Висока надійність та стабільність блоків живлення ОВЕН зумовлюються системою контролю якості виробництва. Кожен виріб проходить перевірку та тестування на спеціальному стенді в максимально жорстких умовах, які гарантують довготривалу безвідмовну роботу блоків живлення. Після завершення тестування кожен блок живлення отримує протокол індивідуальних стендових випробувань, який додається до пристрою разом з іншою документацією.

 

 

Зворотній зв'язок